Eplekompott med god skorpe og fløtemelk

Tradisjonsrik dessert på Tinavis

Ingredienser

Eplekompott

  • 6 stk epler
  • 1 stk vaniljestang skåret i to på langs
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk sitron saften av
  • 4 ss honning
  • 1 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 1 dl melis
  • 7 stk havrekjeks knust til smuler

Slik gjør du

  1. Skrell eplene og skjær bort kjernehusene. Skjær hvert eple i 8 båter og legg båtene i en kasserolle. Tilsett vaniljestang, vann, sitronsaft og honning. Legg på lokket og la det koke i ca. 10 minutter til det har konsistens som en grov kompott. Sett til side og avkjøl.
  2. Bland melk, melis og fløte og bland alle ingrediensene til fløtemelken.
  3. Legg eplekompotten i små skåler, knus kjeksen grovt i hånden og strø smulene over kompotten. Hell til sist over fløtemelken