Sjokoladetrøffel med bringebær

En annerledes vri på sjokoladetrøffelen.

Ingredienser

  • 3 dl bringebær, frosne
  • 200 gr mørk sjokolade 72%
  • 1,3 dl kremfløte
  • 40 gr smør
  • 1 kurv bringebær

Slik gjør du

  1. Kok opp frosne bringebær og press dem gjennom en sil, du skal få ca 0,75 - 1 dl bringebærpuré. Hakk sjokolade og ha den i en bolle.
  2. Ha bringebærpuré, kremfløte og smør i en kjele, varm opp uten at det koker. Hell blandingen over den finhakkede sjokoladen og rør til kremen blir jevn og smidig. La sjokoladekremen kjølne i romtemperatur til den skal brukes.
  3. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sett den i kjøleskapet. Fyll hvert bringebær med litt sjokoladekrem. Resten av kremen kan oppbevares i sprøyteposen til neste fest. Alternativt ruller du små sjokoladekuler som vendes i kakaopulver.