Grillet ananas med vanilje- og mynterømme, kanel og kjeks

Dessert hører også med på fine sommerdager.

Ingredienser

  • 1 stk Ananas
  • 1-2 ts Malt kanel
  • 2 stk Lime
  • 1 boks Seterrømme
  • 1 stk Vaniljestang eller 0,5 ts vaniljesukker
  • 10-12 stk Friske mynteblader
  • 4 stk Digestivekjeks

Slik gjør du

  1. Rens ananasen og del den i fire. Skjær ut kjernen.
  2. Del hver av bitene i fire og legg dem i en ildfast form. Krydre med kanel og klem over limesaften. Grill ananasen over direkte varme i 1 minutt på hver side og løft den av.
  3. Pisk rømmen stiv sammen med vaniljefrø/-sukker og hakkede mynteblader (spar noen til servering).
  4. Server ananasen toppet med et par skjeer av rømmen og knuste digestivekjeks. Pynt gjerne med grovhakket mynte til slutt.