"Trifle” med gløgg, appelsin- og sjokoladekrem

Usikker på hva du skal servere til dessert? Her har du svaret!

Ingredienser

Sukkerbrød

  • 5 stk Egg
  • 120 g Sukker
  • 250 g Hvetemel
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 1 ts Bakepulver

Gløgg og appelsinkrem

  • 1 stk Appelsin
  • 1 dl Gløgg
  • 5 ss Vann
  • 3,5 dl Kremfløte
  • 1 ss Sukker

Sjokoladekrem

  • 1,5 dl Kremfløte
  • 100 g Mørk sjokolade

Topping

  • 2 stk Appelsiner
  • 1 ss Revet appelsinskall
  • 0,25 ts Kanel

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 175 grader. Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Dekk bunnen av en 24 cm stor springform med bakepapir og hell i røren. (Ikke smør kantene – det gjør det vanskeligere for røren å heve.) Stek den på rist i 30-40 min. Sjekk om sukkerbrødet er gjennomstekt etter 30 min. med en tynn trepinne. Avkjøl kaken i formen. Fyll bunnen av fire porsjonsglass (evt. en stor serveringsbolle) med sukkerbrød og dynk med 2-3 ss gløggblanding. Legg på et lag appelsinkrem. Skrell appelsinene, fjern skinnet på båtene og skjær dem i terninger. Legg et lag med appelsinterninger oppå appelsinkremen og topp med sjokoladekrem. Gjenta prosessen to ganger, men avslutt med appelsinkremen. Dekk til dessertene og sett dem kaldt i et par timer til smakene har satt seg. Server dem toppet med revet appelsinskall og siktet kanel.
  2. Riv skallet og press saften av appelsinen. Bland gløggen med vann og appelsinsaft og sett til side. Visp kremfløten med sukker og revet appelsinskall.
  3. Kok opp kremfløten. Smelt kokesjokoladen i en annen kjele over vannbad (ikke over 50 grader). Bland inn fløten til en jevn røre og avkjøl.