Fylte egg med sild og rømme

Prøv denne julevarianten av fylte egg.

Ingredienser

Fylte egg med sild og rømme

  • 6 stk Egg
  • 2 stk Kryddersildfileter
  • 1/4 stk Rødløk
  • 3 ss Rømme
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • Frisk gressløk til pynt
  • 1 stk Sitron, kun skallet

Slik gjør du

  1. Kok opp en stor kjele med vann. Legg eggene forsiktig i vannet med en skje og la dem koke i 12 minutter.
  2. Skyll dem i iskaldt vann, skrell dem og del dem i to på langs. Skrap ut eggeplommene med en teskje, legg dem i en bolle og mos dem med en gaffel.
  3. Skyll og tørk av sildefiletene, før du finhakker dem sammen med rødløken og blander det godt sammen med eggeplommene og rømmen.
  4. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sitronsaft, før du fyller eggehvitene med blandingen. Bruk gjerne en sprøytepose med et stort hull for å gjøre jobben enklere og resultatet penere.
  5. Topp med finhakket gressløk og finrevet sitronskall.