Dill- og soyamarinert laks

Enkel fiskerett med smak av umami.

Ingredienser

Dill- og soyamarinert laks

  • 2-4 ss Kikkoman soyasaus
  • 4 stk 125 gram Lakseporsjoner
  • 200 gram Fullkornsris
  • 1 stk Fersk dill, finhakket
  • 250 gram Isberg Mix

Slik gjør du

  1. Kok fullkornsrisen som anvist på pakken med 2 ss dill. Sett stekepannen på 3/4 varme.
  2. Mål opp 6 ss kikkoman og 4 ss dill. Dette blandes og pensles på lakseskivene. La det marineres i 10 min.
  3. Ha mild olivenolje i stekepanna og brun lakseskivene ca 1,5-2 min på hver side. Ta stekeplaten med lakseskivene av platen, hell restene av marinaden du hadde på den rå laksen over den ferdigstekte laksen, og la lakseskivene hvile i 5 min.
  4. Tilbered en enkel isbergsalat, piff gjerne salaten opp med flere grønnsaker. Server laksen over fullkornsris, bruk stekesky som saus, pynt med fersk dill og nyt.