Lasagne med ørret

Bytt ut kjøtt med fisk i lasagnen, og vips, så har du et ekstra fiskemåltid denne uka.

Ingredienser

  • 400 g ørret
  • 1 stk Brokkolihode
  • 0,5 stk Purre
  • 2 stk Hvitløk
  • 2 ss Nøytral olje
  • 1 pakke Lasagneplater
  • 1 boks hakkede tomater
  • 100 g Revet ost
  • 3 ss Olivenolje

BÉCHAMELSAUS

  • 2 ss Meierismør
  • 3 ss Hvetemel
  • 3 dl melk
  • 2 dl fløte
  • salt og pepper
  • 1 neve frisk dill

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. Skjær ørreten i tynne skiver. Grovrasp brokkoli og grovhakk purre og hvitløk. Stek grønnsakene raskt i olje på høy varme.
  2. Ha litt olje i bunnen av en stor ildfast form. Dekk bunnen med lasagneplater. Ha over litt tomater, grønnsaker og fisk. Legg på et nytt lag med plater. Fordel litt béchamelsaus over samt litt fisk og grønnsaker. Ha på et nytt lag med plater, og fordel resten av tomatene, fisken og grønnsakene. Avslutt med et lag béchamel på toppen. Dryss over revet ost. Det er viktig at hvert lag med lasagneplater har litt væske over seg, så platene blir myke. Stek ca. 40 min i ovnen. Server lasagnen med en frisk, grønn salat.
  3. Smelt smøret og pisk inn melet. Spe med litt melk og la det koke opp. Ha i resten av væsken under omrøring. Smak til med salt, pepper og dill.