Tortilla med grillet ørret

Kan dette være et godt alternativ til fredagstacoen, kanskje?

Ingredienser

Tortilla med grillet ørret

  • Ca. 800 g Ørretfilet helside uten bein med skinn
  • 4 fedd Hvitløk
  • 2 store never Frisk persille
  • 0,7 dl Olivenolje
  • 0,5 ts Cumin
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 1 pk Små tortillalefser
  • 2 stk Avokadoer
  • 2 stk Lime
  • 1 potte Frisk koriander
  • 1 boks Eldorado syltet rødløk
  • Ca. 2 dl Rømme

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen og pensle risten med olje.
  2. Legg hvitløk, persille, 0,7 dl olje, cumin og en klype salt i en blender og kjør det sammen til en jevn puré.
  3. Tørk godt av fisken. Gni snittsiden inn med salt og pepper og smør marinaden godt utover.
  4. Grill fisken med skinnsiden ned over direkte varme, til skinnet lett slipper. Deretter grilles den til den er nesten helt ferdig over indirekte varme.
  5. Snu den forsiktig og grill den raskt over direkte varme på snittsiden til den slipper risten.
  6. Varm tortillalefsene og legg dem på et stort serveringsfat sammen med avokadoskiver, limebåter og koriander.
  7. Sett frem fisk, rødløk og rømme, så kan alle lage sine egne tacoer ved bordet.