Bakt torsk med hvit bønnesaus og soyasmør

Lyst til å finne på noe helt nytt med torskemiddagen i dag? Prøv å server fisken med hjemmelaget bønnesaus.

Ingredienser

Bakt torsk med hvit bønnesaus

  • 800 g Torskefilet
  • Salt og pepper
  • 4 porsjoner Boil-in-Bag ris
  • 2 stk Sjalottløk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 pk Kokte hvite bønnere
  • 2 ss Olivenolje
  • 3 dl Lettmelk
  • 1 ss Soyasaus
  • 1 stk Sirton, saften (smak til)
  • 1 stk Gul løk
  • 0,5 stk Rød løk
  • 2 stilker Stangselleri

Soyasmør

  • 2 ss Smør
  • 1-2 ts Soyasaus
  • 1 liten Sjalottløk

Salat

  • 1 stk Hjertesalat
  • 12 stk Cherrytomater
  • Persille til servering

Slik gjør du

  1. Salt fisken lett og romtemperér den i 20 minutter.
  2. Kok risen etter anvisning på pakken og forvarm ovnen til 180 grader. Bak fisken i 5-6 minutter og la den hvile noen minutter på stekebrettet før servering.
  3. Kutt sjalottløk og hvitløk i tynne strimler. Hell av bønnevæsken. Varm en kjele med 1 ss olivenolje og tilsett den kuttede løken. Stek den til den blir blank og tilsett bønnene. Hell i melken og gi det et oppkok.
  4. Kjør sausen sammen med stavmikser og smak den til med soyasaus, litt salt og sitronsaft.
  5. Skjær gul og rød løk i tynne båter. Varm en stekepanne med 1 ss olje og stek løken raskt.
  6. Kutt selleristengene i tynne skiver og legg dem i sammen med en klype salt. Hell bønnesausen over og skru ned temperaturen. Er sausen for tykk kan du tilsette litt vann.
  7. Brun smøret i en kjele. Avkjøl det lett og bland inn soyasaus og finhakket sjalottløk.
  8. Snitt hjertesalaten i skiver på ca. 1 cm og del tomatene i to. Server sammen med risen og fisken toppet med saus, soyasmør og et dryss persille.