Habaneropølser med frisk byggrynsalat

Det er aldri feil med en liten pølsefest.

Ingredienser

Habaneropølser med frisk byggrynsalat

  • 2 pk Habaneropølser
  • 2 stk Sitroner
  • 2 poser Middagsris Bygg, Boil-in-Bag
  • 1 pk Aspargesbønner à 200 g
  • 1 pk Romanticatomater
  • 1 pose Ruccula Mix
  • 1 neve Basilikum
  • 30 g Ristede pinjekjerner

Vinaigrette

  • 1 ss Dijonsennep
  • 1 ss Eplesidereddik
  • 1 ts Honning
  • 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Grill pølsene over direkte varme til de er gjennomstekt. Del sitronene i to og grill dem til de har fine grillmerker på snittsiden.
  2. Kok byggrisen etter anvisning på pakken. Fjern eventuelle stygge ender på bønnene og kok dem i ett minutt før du skyller dem i iskaldt vann og deler dem i tre. Vil du heller grille dem, så legg dem på et aluminiumsfolieark på grillen til de har fått farge.
  3. Pisk sammen vinaigretten i en stor bolle, legg i byggris, bønner, tomater delt i to, ruccula, finhakket basilikum og halvparten av pinjekjernene og vend alt godt sammen så dressingen blir godt fordelt i hele salaten.
  4. Topp med resten av pinjekjernene og server sammen med pølsene og sitronene.
  5. Pisk sammen sennep, eddik og honning i en stor salatbolle. Hell oljen gradvis i mens du pisker dressingen sammen. Smak til med salt og pepper.