Souvlaki av svin med enkel salat og tzaziki

Sett på gresk musikk og drøm deg bort - hjemme på terrassen.

Ingredienser

Gresk salat

  • 1 beger Cherrytomater, delt i to
  • 1 stk Agurk i terninger
  • 100 gram Fetaost i terninger
  • 0,5 stk Rødløk, delt i tynne skiver
  • 1 ss Tørket oregano
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik

Tzatziki

  • 5 dl Synnøve gresk yoghurt
  • 1 stk Revet agurk
  • 2 ss Sitronsaft
  • 2 fedd Hvitløk, presset
  • 1 klype Salt og pepper
  • 2 ss Hakket dill
  • Grillede pitabrød til servering
  • 2 pk Folkets Svin grillspyd med paprika og honning

Slik gjør du

  1. Del grønnsakene og bland dem i en bolle sammen med terninger av fetaost. Drypp over olivenolje og eddik. Dryss på med oregano.
  2. Press så mye vann du klarer ut av den revne agurken, bruk gjerne hendene. Bland den inn med yoghurt, sitronsaft, hvitløk og dill. Smak til med salt og pepper.