Spareribs med syltet vannmelonskall

Prøv å sylte skallet fra vannmelonen. Kjempegodt tilbehør til grillmaten.

Ingredienser

Spareribs

  • Ca 1,4 kg Spareribs
  • 2 poser Boil-in-bag jasminris
  • 0,5 stk Agurk
  • 3 stk Vårløk
  • 1 ss Sesamfrø

Syltet vannmelonskall

  • Skallet av ca. 1/2 vannmelon (avhenger av størrelsen)
  • 3x1 cm Ingefær
  • 1 ts Pepperkorn
  • 0,5 stk Rød chili
  • 2 ts Salt
  • 2 dl Sukker
  • 2 dl Eplesidereddik
  • 1 dl Vann

Slik gjør du

  1. Start med å sylte vannmelonskallet over natten. Varm opp grillen.
  2. Skjær agurken i to på langs, deretter i skiver. Snitt vårløken fint på skrått.
  3. Grill spareribsene over direkte varme til de er gjennomvarme
  4. Kok risen etter anvisning på pakken.
  5. Server sparribs sammen med syltet vannmelonskall og ris toppet med agurk, vårløk og sesamfrø.
  6. Skrell av det ytterste, grønne laget på vannmelonskallet med en potetskreller og kast det.
  7. Skjær skallet i biter på ca. 1 x 3 cm og legg det til side. Skjær ingefæren i skiver og legg i en kjele sammen med resten av ingrediensene - bortsett fra vannmelonskallet.
  8. Gi blandingen et oppkok og la det putre til sukkeret har løst seg opp. Legg i vannmelonskallet og la det småkoke til det har myknet litt, ca. 5-10 minutter.
  9. Avkjøl og hell over på et stort sylteglass. Pass på at alle bitene er godt dekket av lake. Etter en natt i kjøleskapet er de klare.