Taco med grillet ytrefilet av svin, mais og salsa verde

Lag fredagstacoen på grillen.

Ingredienser

Taco med grillet ytrefilet av svin, mais og salsa verde

  • 1 pk Svin ytrefilet franske urter 800 gram
  • 4 stk Maiskolber
  • Ca. 4 ss Olivenolje
  • 1 stk Lime
  • 1 pose Ruccula
  • 1 dl Frisk koriander (blader og stilker), sammenklemt
  • 0,5 fedd Hvitløk
  • 1 liten Sjalottløk
  • 0,5 stk Rød chili
  • 1 ss Hvitvinseddik
  • Ca. 1/3 ts Flaksalt
  • 1 pk Små maistortillas
  • Drømmelett

Slik gjør du

  1. Pensle maiskolbene med olje. Vask limen godt og tørk den.
  2. Legg 1 dl ruccula (sammenklemt), koriander, hvitløk, sjalottløk, saften og finrevet skall av limen, chili og eddik i en liten foodprosessor og kjør det sammen til det er fint hakket. Rør inn 2 ss olivenolje og salt og sett salsaen til side.
  3. Grill kjøttet først over direkte varme for å få en fin grillskorpe, deretter over indirekte varme til kjøttet er gjennomstekt. Grill maisen over indirekte varme til de er gjennomstekt og har fine grillmerker.
  4. La kjøttet hvile og skjær det i tynne, delikate skiver. Hold en ende av maisen og før en kniv langsmed kolben for å skjære av kornene.
  5. Varm tortillaene raskt på grillen og server dem toppet med drømmelett, ruccula, kjøtt, mais og salsa verde.