Grønnsakspai med cashew- og spinatpesto

Smakfull vegetarisk middag som lager seg selv.

Ingredienser

  • 1 ss Smør
  • 3 plater Butterdeig
  • 2 stk Squash
  • 1 stk Aubergin
  • 4 stk Gulrøtter
  • 2 pakker Fersk mozzarella
  • 1 neve Frisk basilikum
  • 1 dl Cashewnøtter
  • 5 dl Babyspinat
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 dl Olivenolje
  • 50 gram Grana Padano

Slik gjør du

  1. Smør en paiform på ca. 28 cm i diameter og forvarm ovnen til 180 grader. Legg butterdeigskivene utover et bakepapir for å tine dem.
  2. Skjær squash og aubergine i 2 mm tykke skiver på langs med mandolin eller en veldig skarp kniv. Skjær gulrøttene enda litt tynnere da de krever lenger steketid. Bruk gjerne en potetskreller til dette.
  3. Legg grønnsakene til side. Kjør sammen ingrediensene til pestoen i en foodprosessor.
  4. Kjevle ut butterdeigen til ca. 32 cm i diameter. Den skal dekke bunnen og helt opp langs sidene på paiformen. Legg den forsiktig i og prikk jevnt over med en gaffel.
  5. Kjør sammen basillikum, babyspinat, Grana Padana, hvitløk og nesten all oljen i en foodprossesor. La det være igjen litt olje til å helle over paien mot slutten. Pestoen er klar når massen er jevn og glatt.
  6. Smør pestoen utover bunnen og legg i mozzarella i skiver.
  7. Begynn så å lage grønnsakssnurren. Start med å rulle sammen en grønnsaksskive i midten. Jobb deg utover i sirkel med ulike farger, mens du holder godt fast i de allerede festede bitene. Trenger du ”lim” bruker du litt olivenolje.
  8. Når du har nådd helt rundt, heller du over den resterende oljen og krydrer med salt og pepper.
  9. Stek til grønnsakene er myke og butterdeigen gyllen, ca. 30-40 grader. Server lun, gjerne toppet med basilikum.