Potetsuppe med røkt kjøttpølse

Her får du oppskriften på en mettende, god suppe med poteter, grønnsaker og potet i samme gryte.

Ingredienser

Potetsuppe med røkt kjøttpølse

  • 1 pk Røkt kjøttpølse, 450 g
  • 1 stk Gul løk
  • 1 stk Stor purre
  • 50 g Smør
  • Salt
  • 550 g Poteter
  • 2 terninger Hønsebuljong
  • 1,3 dl Vann
  • Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær løken i grove terninger.
  2. Fjern den mørkeste delen på purren – denne kan brukes til topping til de voksne. Skyll bort eventuelle jordrester på den lyse delen og skjær den i grove skiver.
  3. Smelt smøret i en tykkbunnet kjele på middels varme, legg i purre, løk og en klype salt og stek grønnsakene til de har myknet litt, men ikke fått farge, ca. 5 minutter.
  4. Skrell potetene (eller skrubb dersom det er nypoteter) og skjær dem i grove terninger. Legg dem i kjelen med purren og løken.
  5. Ha i kokende vann og buljongterningene. Gi det et oppkok og la det putre til potetene er helt myke.
  6. Kjør alt sammen til en jevn og fin suppe med en stavmikser eller blender og smak til med salt og pepper.
  7. Skjær pølsene i tynne skiver og stek dem til de har fått en fin stekeskorpe. Server suppen toppet med pølser og eventuelt restene av purren, finsnittet.