Ovnsbakt blomkål med blåmuggostdressing og ristede valnøtter

Server blomkål som egen rett eller tilbehør til kjøtt eller fisk.

Ingredienser

Ovnsbakt blomkål med blåmuggostdressing og ristede valnøtter

  • 2 stk Blomkål
  • 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • 1 dl Valnøtter
  • 1,5 dl Kremfløte
  • 150 g Blåmuggost
  • 1 ts Worcestershire-saus
  • Frisk persille til servering. Evt salvie.

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 240 grader.
  2. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann, med plass til to blomkålhoder. Skjær bort mesteparten av stilken på blomkålen, men la det sitte igjen litt, så den kan stå oppreist i ovnen.
  3. Kok blomkålene i ca. 15 minutter, la dem renne av og plasser dem på et stekebrett. Hell over olje og salt og bak dem i 30-40 minutter, til de er myke inni, med en gyllen brun skorpe.
  4. Rist valnøttene gylne i en liten kjele på middels varme. Grovhakk dem og legg dem til siden.
  5. Hell fløten i kjelen og gi den et oppkok. Skru ned varmen og la den småputre i 4 minutter til den tykner litt. Smuldre i halvparten av osten, bruk en slikkepott eller sleiv og prøv å jevne ut de fleste klumpene mot kanten av kjelen. Rør inn Worcestershire-sausen mens du fortsetter å røre.
  6. La sausen putre videre i 3-5 minutter til den har fått en fin konsistens, fjern den fra varmen og smuldre i resten av osten.
  7. Server blomkålen rett fra ovnen, toppet med varm saus, nøtter og finhakket persille.