Søtpoteter med linsechili

Perfekt kombinasjon av søtt og spicy!

Ingredienser

  • 3 stk Søtpoteter
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 neve Koriander
  • 1 stk Drømmelett

Linsechili

  • 1 ss Olivenolje
  • 1 stk Løk
  • 1 stk Rød paprika
  • 1 stk Gulrot
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 stk Rød chili
  • 1 ts Paprikapulver
  • 1 ss Cumin
  • 2 ss Tomatpuré
  • 2 pakker Hakkede tomater
  • 2 pakker Røde linser

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell og skjær søtpotetene i båter. Legg dem i en ildfast form og ha over olivenolje, en klype salt og pepper. Bak dem i 30 minutter til de er mye og gylne i kantene.
  2. Hakk løken, paprikaen og gulroten i terninger og stek dem i olivenolje i en tykkbunnet kjele. Salte og pepre og la det steke til løken er transparent og grønnsakene myke.
  3. Tilsett deretter finhakket hvitløk og chili (fjern frøene), chili-, paprikapulver og cumin. Stek i ett minutt. Bland inn tomatpuré og stek i ytterligere ett minutt. Hell i tomater, vann og linser og la det putre til blandingen har tyknet litt, ca. 10 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server linsechili over søtpotetbåtene. Topp med hakket koriander og en klatt Drømmelett.