Friske og fristende pastasalater som metter godt

To forskjellige pastasalater

På varme dager er pastasalater perfekt som en deilig lunsj eller middag. Her er tre fargerike pastasalater som metter godt, er enkle å lage og fulle av smak.

Om sommeren vil man gjerne ha enkle løsninger på kjøkkenet. Da er pastasalater et godt middagsalternativ, og de kan enkelt varieres ut fra hva du har tilgjengelig hjemme. De er også enkle å ta med seg, enten på en avslappende tur på stranden eller en koselig piknik i parken. Med Sopps pasta og de ferdige salatblandingene fra Grønn & Frisk har du et perfekt utgangspunkt for et raskt og enkelt sommermåltid.


1. BLT i ny drakt

BLT-sandwichen er en klassiker de fleste kjenner til, men hvorfor ikke prøve en ny vri i form av en pastasalat? Knasende sprøtt bacon, søte tomater, kremet avokado og frisk salat er en herlig kombinasjon.

Sopps_salater_1.jpg

4 porsjoner        20 min

Du trenger:

  • 350 g Sopps Fusilli Fullkorn
  • 140 g bacon
  • 200 g cherrytomater
  • 2 stk. avokado
  • 4-5 ss aioli
  • 1 pakke Grønn & Frisk Crispi Mix

Slik gjør du:

  1. Kok Sopps Fusilli Fullkorn etter anvisning på pakken. Skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  2. Mens pastaen koker, stek baconet i en panne over middels varme til det er sprøtt. Legg baconet på et kjøkkenpapir, og tørk av overflødig fett. Del baconet i mindre biter.
  3. Del tomatene i to og avokadoen i terninger eller skiver. Ha salat, pasta, avokado, tomater og bacon i en stor bolle, og bland forsiktig sammen. Vend dressingen inn rett før servering.

2. Smaken av Middelhavet

Smaker fra Middelhavet passer godt om sommeren. Med ingredienser som soltørket tomat, oliven og en frisk pestodressing, får du en skikkelig god og mettende pastasalat.

Sopps_salater_2.jpg

4 porsjoner        20 min

Du trenger:

  • 350 g Sopps Makaroni Fullkorn
  • 1 pk. Apetina Creamy Block
  • 100 g soltørket tomat i olje
  • 100 g oliven
  • 4 ss pesto
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 pakke Grønn & Frisk Middelhavs Mix

Slik gjør du:

  1. Kok Sopps Makaroni Fullkorn etter anvisning på pakken. Skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  2. Skjær osten i terninger, hakk den soltørkede tomaten i mindre biter og del olivenene i to.
  3. Lag dressing ved å blande pesto, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Rør godt sammen til dressingen er jevn.
  4. Bland forsiktig salat, pasta, oliven og soltørket tomat sammen i en stor bolle. Dryss over ost og dressing rett før servering.

3. Sommerlig salat med laks

I denne pastasalaten får du den gode smaken av laks og sprø ruccula, toppet med en deilig og kremet dilldressing.

Sopps_salater_3.jpg

4 porsjoner        20 min

Du trenger:

  • 350 g Sopps Fusilli fullkorn
  • 200 g brokkolini
  • 400 g laksefilet
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 agurk, terninger
  • 1 rødløk, skiver
  • 1 pakke Grønn & Frisk Ruccula Mix
  • 200 g lett creme fraiche
  • 1 ss tørket dill
  • 2 ss sitron
  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

  1. Kok Sopps Fusilli Fullkorn etter anvisning på pakken. Skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  2. Kok eller damp brokkolini til den er mør, i cirka 3 minutter. Skyll med kaldt vann og la den avkjøles.
  3. Krydre laksen med salt og pepper. Varm en panne med litt olivenolje på middels varme. Stek laksefilet til den er gjennomstekt, 3-4 minutter på hver side. La laksen avkjøles og del den deretter i biter.
  4. Del agurken i terninger, rødløk i skiver og brokkolinien i biter.
  5. I en bolle, bland 200 g lett creme fraiche med 1 ss tørket dill. Smak til med salt og pepper.
  6. Vend salat, pasta, brokkolini, agurk og rødløk forsiktig sammen i en bolle. Legg på biter av stekt laks og server dilldressingen ved siden av.
Sopps snarkokt makaroni, fusilli fullkorn og makaroni fullkorn
Med Sopps pasta i kjøkkenskapet er det enkelt å trylle frem en god middag.