• TV

Hva er egentlig det mest romantiske å servere til middag? Vi spurte et variert knippe menn og kvinner på gaten i Oslo, og svaret var ganske unisont! (Se video over)

14. februar har helt siden slutten av 1500-tallet blitt feiret som kjærlighetens dag. I år faller datoen på samme dag som morsdag - noe som gir oss desto større grunn til å feire.

Men hva serverer man helst til en romantisk middag for to? De fleste kan være enige i at biff og bearnaise ofte står øverst på listen når mannen får velge. Men hva vil damene egentlig ha? 

Svaret er: Biff.

Hva vil jentene helst spise på date?
Hva vil jentene helst spise på date?

Biff-oppskrifter til valentinsdag 

Joda, også kvinner setter pris på et saftig stykke rødt kjøtt. Med det rette tilbehøret vil også biffmiddagen være en næringsrik og sunn rett å kose seg med sammen med kjæresten.

Hva med å prøve oppskriften på grillet entrecôte med avokadosmør, salat og sjampinjonger? Er du ikke en av de som gjerne fyrer opp grillen i februar, går det helt fint å tilberede biffen i stekepanne. 

Klassikeren biff med løk finnes også i en oppgradert versjon: Pannestekt entrecôte med avokadosalat og syltet rødløk.  

En vegetarisk versjon av den tradisjonelle biffmiddagen, er brokkolibiffer med stekte epler, kål og nøttesmør. Her trenger du ikke å synke ned i sofaen med tung mage etterpå! 

Entrecôte med syltet rødløk og avokadosalat.
Entrecôte med syltet rødløk og avokadosalat.
 

Prøv vår treretters meny 

Er du og kjæresten imidlertid åpne for å prøve noe annet enn den vanlige biffen på valentinsdagen, har vi satt opp to forslag til romantiske treretters middager - en for de som ikke har så mye erfaring på kjøkkenet, og en meny for de litt mer drevne.

Se KIWIs tips til romantiske treretters middager her.

Men er det noe du absolutt ikke bør servere hvis du skal lage en romantisk middag? Ja, det er det definitivt, ifølge våre eksperter på gaten: 

Hvorfor feirer vi valentinsdag?

  • Valentinsdagen feires hvert år 14. februar. Dagen kalles også Kjærlighetens dag eller Alle hjerter dag.
  • Noen mener skikken oppsto på slutten av 1500-tallet på bakgrunn av den folkelige troen om at dette er dagen da fuglene begynner å pare seg.
  • Andre kilder sier at valentinsdagen startet som en romersk fruktbarhetsfeiring. 
  • I 498 bestemte Pave Gelasius at 14. februar skulle være St. Valentins dag, oppkalt etter to martyrer.
  • I Norge så vi de første masseutsendelsene av kjærlighetskort fra midten av 1990-tallet, deretter har fokuset på kjærlighetens dag økt betraktelig de siste 15 årene.
  • Valentinsdagen feires tradisjonelt med gaver, blomster/konfekt og anonyme kjærlighetsbrev. 

(Kilde: Store norske leksikon/forskning.no)