Kom deg ut-dagen 7. februar

Gjør som 30.000 andre i helgen

Foto: Sindre Thoresen Lønnes/DNT

Fastelavnsboller smaker alltid ekstra godt etter en dag med mye frisk luft og lek med barna. Da er det jo helt perfekt at søndag 7. februar også er den store Kom deg ut-dagen!

Det er nemlig ikke bare fastelavn som skal markeres på søndag. I år arrangerer faktisk Den Norske Turistforening Kom deg ut-dagen for tiende år på rad, og det er ventet at over 30.000 nordmenn legger søndagsturen til et av de over 150 arrangementene som er å finne over hele landet.

- Det vil bli blant annet skileik, aking, leker og bålkos. Her blir det gode muligheter for å holde varmen, møte andre barnefamilier og være med på mange morsomme ting, forteller generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening.

Her finner du en oversikt over alle arrangementene

Gjør turmaten spennende

Hvis du ikke bor i nærheten av et av de 154 stedene der Kom deg ut-dagen arrangeres, er det likevel ingenting i veien for å ta med seg familien, kjæresten eller hunden ut på tur på egenhånd.

Er barna små eller bena tunge, vil det være like koselig å samles rundt bålet enten dere har gått 5 kilometer eller 500 meter fra enden av parkeringsplassen.

En like viktig del av turen er nistematen. Den kan fort gjøres enda mer spennende med noen enkle triks: Hva med å bytte ut grillpølsen med lakseskiver med pesto eller crème frâiche servert i tortillawraps?

Les mer: Slik gjør du turmaten mer spennende

Fastelavnsbollene er det på sin side kanskje enklest å nyte når dere kommer hjem igjen - i KIWIs innholdsrike oppskriftsbase finner du fremgangsmåte på både tradisjonelle fastelavnsboller og litt sunnere fastelavnsboller.

Vil ha flere ut på tur

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag. Den arrangeres to ganger i året av Den Norske Turistforening, i februar og september.

Nytt av året er at KIWI, gjennom en samarbeidsavtale mellom NorgesGruppen og DNT, skal bidra til at 100.000 flere nordmenn kommer seg ut på tur innen 2018.

- Vi gleder oss til å jobbe med DNT for å sikre at flere nordmenn tar i bruk naturen. Sammen med et godt kosthold, er mosjon viktig for folkehelsa. Nå skal vi inspirere det norske folk til begge deler, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Og du? Ikke glem appelsinen, da.