Spark i gang fotballkvelden med en av disse

Maten du rekker å lage før første mål

Foto: KIWI/FoodCollection/NTB Scanpix

Vi gir deg tre kjappe retter du rekker å lage før kampstart eller i pausen i fotball-EM. Bon appétit!

Fredag 10. juni ble EM i fotball sparket i gang i Frankrike. Hva passer vel da bedre enn å la seg inspirere av det franske kjøkken?

Her er våre tips til kveldens EM-kamper:

Eksisterer det noe franskere enn hollandaise?

hva med fransk toast med reker, fennikelcrudité og hollandaise?

Første gang sausen basert på smør og eggeplomme dukket opp kommersielt, var i en kokebok fra 1861. Siden har hollandaise lagt grunnlaget for både bearnaise og musseline. Om de franske spillerne unner seg litt ekstra saus på maten før kampdag, vites ikke. Det vi imidlertid vet er at du rekker å lage den smakfulle retten under.

Pause-snacks med fransk finesse

Lag varm Brie med blåbærkompott i pausen!

Frankrikes favorittost likner cornermerket og lukter litt som gamle fotballsko på grunn av muggen den er dekket med. Når det er sagt, smaker lite så godt som en skikkelig Brie. Osten lages av upasteurisert melk, noe som gir den fyldigere smak og kortere modningstid. Med under tjue minutter til rådighet, er Brie perfekt som pause-snacks. 

Middag, dessert eller begge deler

Pannekaker kan brukes til så mangt, og du kan variere både innhold i topping (nesten) i det uendelige.

Pannekaker, crepes eller galletter, kjært barn har mange navn på det franske kjøkken. Planlegger du å servere middag til kampen, hva med en sunnere vri?

Til middag i Frankrike serveres pannekakene med kjøttfyll, ost og ulike syltetøy av grønt. Betyr kampdag derimot fritt fram, er ikke franskmenn fremmed for mengder med bær og frukt, is eller sjokolade.

Måtte det beste laget og den mest fristende retten seire!