Muligheter for alle i KIWI

Møt KIWIs superkvinner!

Bli bedre kjent med noen av damene som gjør at KIWI går så det suser året rundt.

En rakettkarriere. Noe annet kan man vel ikke kalle Elisabeth Moe Olsens tid i KIWI. I løpet av fem år gikk hun fra å være hjemmeværende småbarnsmor til å lede over 270 KIWI-ansatte i Rogaland.

 - Brenner du for det du driver med og har tro på deg selv, da kan du nå så langt du vil, lyder karrieretipset fra KIWIs første kvinnelige distriktssjef.

Barn ingen hindring

Distriktssjef Elisabeth Moe Olsen i KIWI.Elisabeth Moe Olsen (47) startet i KIWI i 1999. Hun fikk først jobb som butikkmedarbeider, men det tok ikke lang tid før hun selv satt i sjefsstolen. I 2004 overtok hun ansvaret for 13 KIWI-butikker i Stavanger-området.

- Noe av det mest givende med denne jobben, er å se andre klatre karrierestigen. I KIWI er det kun deg selv det står på, sier hun.

Moe Olsen har selv fostret mange ledere, flertallet damer. 10 av de 13 butikkene i distriktet hennes har kvinnelig butikksjef. Åtte av disse har barn.  Selv har hun to.

- Det er fullt mulig å være mor og sjef, men det forutsetter planlegging og en forståelsesfull partner som skjønner hva jobben krever, sier hun. 

Ble en bedre leder

Butikksjef Heidi Sand Ibenholt hos KIWI Byporten.For et halvt år siden fikk Heidi Sand Ibenholt (32) sitt andre barn. Hun hadde en liten tass på fire fra før – og ansvaret for landets travleste KIWI-butikk. Å få familie gjorde henne til en bedre sjef, forteller Sand Ibenholt.

- Jeg kunne ikke sitte med jobben 24 timer i døgnet lenger, men må i stedet delegere ansvar til mine ansatte, sier hun.

Selv om det blir hektiske dager med familie og jobb, stortrives Sand Ibenholt hos KIWI Byporten i Oslo. Butikken på 250 kvadratmeter har over 23.000 kunder i uken – ingen KIWI-butikker har flere.

- Jeg liker å være ute i butikken og snakke med folk. En liten butikk har også fordel av å ha en kvinnelig sjef. Vi er jo mer ryddige enn gutta, humrer hun.

Kvinnelig teft

Prissjef Tone Solum Lund i KIWI.KIWI hadde heller ikke vært det samme uten de kvinnelige ledernes teft, mener Tone Solum Lund (45). Hun er prissjef i KIWI og jobber hver dag for å tilby kundene markedets laveste priser.

- De fleste av kundene våre er kvinner, og vi kjenner målgruppen best, sier hun.

Jakten på de laveste prisene og den tøffe konkurransen er det som gjør jobben spennende, forteller Lund. Og skulle hun ha sykt barn, tar hun bare med seg PC-en hjem.

- Dessuten deler vi jo på ansvaret hjemme, påpeker hun. 

Les også: - Vi jakter alltid på lave priser

Ungt talent

Iveta Urbonaite (20). Foto: Catapult filmEt av KIWIs yngste talenter er 20 år gamle Iveta Urbonaite. Hun kom fra Litauen til Sortland for bare fire år siden, men er i dag trainee i KIWI-systemet. Det er et tilbud som kun gis til et knippe av de flinkeste assisterende butikksjefene hvert år, etter endt trainee-periode skal de være klare til å bli butikksjefer.

 - Jeg har jobbet i KIWI siden jeg var 17 år og fikk praksisplass hos KIWI Lykkentreff. Så fikk jeg tilbud om å være tilkallingshjelp, og deretter har det bare blitt mer og mer jobb, forteller Iveta Urbonaite.

Nå har hun flyttet til Bodø for å ta trainee-perioden sin der. Som trainee i KIWI blir man utplassert i en annen butikk enn den man vanligvis jobber i, og følger butikksjefen tett.

 - Jeg har ingen kjente eller familie her, så jeg har god tid til å bli kjent med byen og utvikle meg selv. Jeg er kjempeglad for at jeg fikk denne muligheten!