Asiatisk ribbe med agurk og vårløksalat

Asiatisk ribbe med agurk og vårløksalat

En utradisjonell variant, men minst like god som klassikeren.

Ingredienser

Ribbe

  • 2,5 kg Ribbe 300-400 g per person

Hoi Sin marinade

  • 2 båter hvitløk finhakket
  • 1 rød chillipepper Finhakket
  • 1 ss ingefærrot evt. 1 ts malt ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss tomatpure
  • 1 dl vann
  • 0,3 terning hønsebuljong
  • 0,5 dl sukker 1/2 dl sukker
  • 1 ts olivenolje

Salat

  • 1 stk Agurk
  • 1 pose Sukkererter
  • 1 pk Vårløk
  • 2 stk Klementiner
  • 1 pose Reddiker
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 stk Hjertesalt

Slik gjør du

  1. 2 DAGER FØR STEKING: Svor rutes opp med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket. Tips: Man kan skjære litt lengre ned i svoren etter at ribben har dampet seg opp, så deler svorbitene seg bedre! Gni ribben inn med salt og pepper. Legg den kjølig og dekk med aluminiumsfolie.
  2. STEKING: Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribben med svorsiden opp i langpannen. Hell på litt kokende vann, ca. 2 dl, dekk med aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn. La den stå og dampe i ca. 45 min. Ta av folien. Bland alle ingrediensene til marinaden og smør undersiden av ribben. Ribben kan nå legges på rist over langpannen.
  3. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 1,5 time for tynnribbe, 2,5–3 timer for midtribbe og ca. 2 timer for familieribbe. Ta marinade på oversiden 10 min før du tar den ut av ovnen.
  4. Vask salat og skjær den opp som du ønsker. Server ribben oppskåret i biter med frisk, sprø salat ved siden av.