Bakt aubergine med ostekrem og rosmarin
Foto: KIWI

Bakt aubergine med ostekrem og rosmarin

Tips: Velg ekstra lett rømme for en magrere ostekrem.

Ingredienser

  • 4 stk auberginer
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts Salt
  • 2 dl revet Grana padano
  • 2 dl Lettrømme
  • 1 ss Sennep dijon
  • 0,5 potte Persille
  • 2 ss Sitronsaft
  • Salt og pepper
  • Litt frisk rosmarin til servering

Slik gjør du

  1. Sett ovnen pa° 225 grader. Ha auberginene i en ildfast form. Ha over litt olje og salt, stek de i ovnen i ca. 30 min. I mellomtiden lager du ostekremen.
  2. Bland sammen ost, rømme og sennep. Finhakk persille og ha i sammen med sitronsaft. Rør godt og smak til med salt og pepper.
  3. Når auberginene er ferdig, skjærer du et lite snitt i dem. fyll en dæsj av ostekremen i snittet.