Bakt kålrot med oliventapenade og yoghurt
Foto: KIWI

Bakt kålrot med oliventapenade og yoghurt

Denne retten gir deg mye kalsium, C-vitamin og sunne fettsyrer.

Ingredienser

  • 1 stk stor kålrot
  • 2 ss Olivenolje

Oliventapenade

  • 0,5 glass sort oliven
  • 1 fedd Hvitløk
  • Salt og pepper
  • 4 stilker Vårløk
  • 1,5 dl tykk yoghurt
  • 1 neve Basilikum

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 grader.¿ Skrell kålrot og skjær i små biter, ha det i en ildfast form sammen med litt olje. Stek i ovnen til det blir mykt og litt sprøtt i kantene.
  2. Finhakk oliven og hvitløk. Bland og smak til med salt og pepper. Mos røren lett med en gaffel eller stavmikser.
  3. Skjær vårløken i tynne stilker på langs. Legg kålroten på et fat og topp med dæsjer av tapenade og yoghurt. Avslutt med vårløk og frisk basilikum.