Biff stroganoff av høyrygg med fullkornsris og fennikelsalat

Biff stroganoff av høyrygg med fullkornsris og fennikelsalat

En smakfull vri på en klassiker

Ingredienser

Biff stroganoff

  • 500 g Høyrygg
  • Fullkornsris til 4 personer
  • 20 g Smør
  • 1 Løk
  • 8 Champignon-sopp
  • 1 Paprika
  • 1 ts Paprikapulver
  • 5 ss Tomatpure
  • 1 ss Sennep
  • 3 dl Fløte
  • 1 dl Kjøttbuljong
  • Pepper
  • Salt evt.
  • 1 Fennikel
  • 4 Vårløk
  • 0,5 Sitron
  • Persille til servering

Slik gjør du

  1. Kok ris som anvist på pakken. I mellomtiden lager du stroganoff. Skjær kjøtt i 2 cm tykke strimler. Ha smør i en støpejernsgryte og varm opp. Når smøret er brunt steker du kjøttstrimler til de er gylne. Kutt løk i strimler og sopp i båter. Stek dem sammen med kjøttet til løken er blank. Grovhakk paprika og ha den i sammen med paprikapulver. Rør godt. Tilsett tomatpuré og sennep. Rør videre. Tilsett fløte og buljong. Smak til med pepper og salt. La det hele småkoke til risen er ferdig.
  2. I mellomtiden: Skjær fennikel og vårløk i tynne strimler. Press over saften av ½ sitron. Server Biff Stroganoff med fullkornsris og sprø, syrlig fennikelsalat.