Blomkålgrateng med kokosmelk og mandler

Blomkålgrateng med kokosmelk og mandler

Blomkål er rik på antioksidanter og andre gunstige plantestoffer som er vist å kunne styrke immunforsvaret og beskytte mot kreft. Det er plantestoffene glukosinolater og tiocyanater som sørger for de kreftforebyggende egenskapene.

Ingredienser

Blomkålgrateng

  • 1 Blomkål
  • 4 Sjalottløk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 ss Olivenolje
  • 2 ss Maisstivelse
  • 1 boks Kokosmelk lett
  • 3 dl Fløte
  • 1 ts Gurkemeie
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl Mandler eller hasselnøtter
  • 2 dl Knust, gammelt brød eller griljermel
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 neve Timian

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 grader. Del blomkål i små buketter. Kutt sjalottløk i båter og grovhakk hvitløk. Surr alt i litt olje i en gryte til løken er myk. Strø over maizena. Hell i kokosmelk og fløte, kok opp. Ha i gurkemeie, salt og pepper. Skru ned til lav varme og la syde under omrøring til det tykner noe. Hell over i en ildfast form. Grovhakk nøtter og dryss over gratengen sammen med smuler av gammelt brød. Drypp over litt olivenolje og stek midt i ovnen til gratengen har gyllen farge og brød og nøtter er sprø. Serveres med frisk timian.
  2. Tips: For en lettere variant velg to bokser lett kokosmelk og dropp fløten, da halverer du nesten kalori-innholdet per porsjon.