Blomkålris med asparges og sitronvinaigrette

Blomkålris med asparges og sitronvinaigrette

Gir deg masse folat, antioksidanter og C-vitamin.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 stk blomkål
  • 2 ts karri
  • 1 pose babyspinat
  • salt
  • pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss hvitvin eller eplesidereddik
  • 1 knippe asparges

Slik gjør du

  1. Del blomkål i mindre biter. Ha krydder og blomkål i en blender. Kjør alt i blenderen til det får en ”risaktig” konsistens. Ha i spinat og kjør blenderen til alt blir til småbiter. Smak til med salt og pepper.
  2. Bland sammen olje, sitron, sennep og eddik til en vinaigrette.
  3. Kok opp vann. Forvell asparges i 2 minutter. Skyll med kaldt vann; da stopper du kokeprosessen og grønnsakene holder seg deilige og sprø.
  4. Legg blomkålsrisen på et stort fat, fordel asparges over og hell til slutt over vinaigrette.
  5. Tips: Blomkålrisen kan også stekes veldig lett i et stekepanne og brukes som et supersunt og lett tilbehør som alternativ til ris eller pasta ved siden av hvit fisk eller hvitt kjøtt.