Blomkålsuppe med ørret og dill

Blomkålsuppe med ørret og dill

La fisken trekke trekke noen minutter i gryten før du serverer suppen med dill og sitronbåter. Søk etter «oppskrift på hvit saus» i søkefeltet øverst på siden.

Ingredienser

  • 1 pk fersk ørret á 420 gram
  • 2 ss olje
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk Blomkål
  • 5 dl Hvit sausbase
  • 5 dl Vann
  • 1 Grønnsaksbuljong
  • 2 terninger Pepper
  • 1 neve frisk dill
  • 1 stk Sitron i båter til servering

Slik gjør du

  1. Varm litt olje i en stor gryte. Grovhakk løk og blomkål og ha det i gryten. La det surre under omrøring i ca. 10 min.
  2. Ha i hvit sausbase, vann og grønnsaksbuljong. Bland godt og la det koke opp. Når løk og blomkål er mykt kjører du suppen glatt med en stavmikser. Smak til med nykvernet pepper, og ev. litt salt.
  3. Del opp ørret i tynne skiver. Skru av varmen på platen. Ha fisken i gryten og la den trekke. Den er ferdig på noen få minutter. Server med dill og sitronbåter.