Brokkolifritters med aioli på rugbrød

Brokkolifritters med aioli på rugbrød

Godt med en frisk salat til! Gir deg kostfiber, antioksidanter og vitaminer.

Ingredienser

Brokkolifritters

  • 2 brokkolihoder
  • 4 egg
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl revet grana padano
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • salt
  • nykvernet pepper
  • nøytral olje
  • 4 skiver rugbrød
  • 2 dl aioli (Hvitløksdressing)

Slik gjør du

  1. Del brokkolien og kok den i 3-4 minutter, til den er mør. Hell av kokevannet.
  2. Bland sammen brokkoli, egg, mel, revet ost, finhakket hvitløk, salt og pepper i en bolle.
  3. Mos alt med en stor gaffel eller potetstapper. Dersom røren er for tynn, spe med litt mer mel. Lag “kjøttkaker” med hendene.
  4. Varm opp godt med olje i en stekepanne og stek kakene til de får en gyllen stekeskorpe.
  5. Server varme på rugbrød med aioli.
  6. 418 KCAL/PORSJ M RUGBRØD