Caponata; Italias ratatouille

Caponata; Italias ratatouille

Masse antioksidanter, både lykopene (tomat) og quercetin (løk) har vist seg å være spesielt effektive for å minske risikoen for kreft.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 stk aubergin
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk squash
  • 1 stk rødløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 5 store tomater
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 knippe kruspersille
  • 1 dl oliven
  • salt
  • pepper
  • 1 brød til servering

Slik gjør du

  1. Del opp aubergine i ganske store biter. Varm en panne med olivenolje og stek aubergine så den blir litt gyllen. Mens du venter på at aubergine skal bli klar, deler du opp squash og løk i småbiter og grovhakker hvitløk. Del opp tomat i grove biter. Ha oregano i pannen sammen med resten av grønnsakene. Finhakk stilkene av persille og legg det i pannen. Tilsett litt mer olivenolje og la alt småkoke i ca. 10-15 min. på lav varme. Smak til med salt og pepper.
  2. Ha i oliven og persilleblader. Server gjerne med nybakt brød.
  3. Tips: Hvis du tilsetter litt hermetiske linser eller kikerter øker du proteininnholdet i retten.