Cæsarsalat med laks

Cæsarsalat med laks

Ingredienser

Cæsarsalat med laks

  • 1 pk laksefilet med skinn
  • Smør til steking
  • 1 pose Pinjekjerner
  • 3 ss Majones
  • 3 ss lettrømme
  • 0,5 boks bokssardiner i olje
  • 2 ss sitronsaft
  • Pepper
  • evt. litt salt
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 stk rødløk
  • 100 gr grana padana
  • 1 neve Timian kan bruke bladpersille eller basilikum

Slik gjør du

  1. Stek fisken på middels varme med litt olje eller smør. Start med skinnsiden ned og stek den nesten ferdig før du snur filetene og toppsteker dem lett. Husk laks kan være litt rå i midten. Rist pinjekjerner gylne i en tørr panne. Bland sammen majones, lettrømme, sitron, sardiner, salt og pepper til en dressing. Vask salaten godt og skjær bort roten. Ha salatblader i en stor bolle. Tilsett dressingen og bland sammen. Legg opp salaten på et stort fat eller på fire tallerkener. Skjær rødløken i ringer og ha over. Legg på fiskestykkene og strø over pinjekjerner og urter. Avslutt med raspet ost.