Cæsarsalat

Cæsarsalat

Den lette salaten med en litt kraftig dressing, med både parmesan og eggeplommer, gjør at salaten metter godt.

Ingredienser

Dressing

  • 1 pk hjertesalat
  • 2 stk Eggeplommer
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 stk Hvitløksfedd
  • 0,5 stk Sitron saften av en halv sitron
  • 1 dl Olivenolje
  • 0,5 ts kayennepepper
  • Salt
  • Pepper

Krutonger

  • 2 stk chiabatta
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 klype Salt
  • 1 neve Persille til pynt

Slik gjør du

  1. Hell eggeplommer, sennep, hvitløksfedd og sitronsaft i en bolle eller et literma°l og bland lett med en stavmixer. Hell olje sakte i blandingen mens stavmixeren ga°r og smak til med kajennepepper, salt og pepper. Her kan du piske med en gaffel. Blir dressingen for tykk kan du spe forsiktig med litt kaldt vann.
  2. Bryt chiabatta i grove biter, drypp over litt olivenolje og strø pa° en klype salt. Stek krutongene i ovnen til de er blitt gyllenbrune, ca 4-6 min.
  3. Skyll salaten og tørk den pa° kjøkkenpapir. Bland salaten med dressingen og legg den opp pa° et fat eller tallerkener. Topp med krutonger og persille.