Enkel persillerotsuppe med kyllingboller

Enkel persillerotsuppe med kyllingboller

I supper kan du nesten putte alt. Noen har til og med forsøkt å koke suppe på en spiker! For det er det med supper. Du kan lage verdens billigste og velsmakende budsjettsuppe, restesuppe og vegtarsuppe. Du kan lage den fort - eller veldig langsomt.

Ingredienser

Persillerotsuppe

  • 600 g Persillerot
  • 1 Gul løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • Olivenolje til steking
  • 4 dl Melk
  • 7 dl Vann
  • 0,5 Saften fra sitron
  • Salt
  • Pepper

Kyllingboller med urter

  • 400 g Kyllingkjøttdeig
  • 0,5 Løk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 100 g Philadelphia
  • 1 ss red curry paste
  • 2 dl Hakkede friske urter

Slik gjør du

  1. Persillerotsuppe Skrell og skjær persillerot i mindre biter (hvis skallet er tynt og lyst holder det å bare skrubbe dem med en rotbørste). Skrell løk og hvitløk og skjær i skiver. Fres persillerot sammen med løk og hvitløk i litt olje. Hell over melk, vann og sitronsaft. Kok sakte til det er blitt mykt, i ca 15-20 minutter. Bland suppen til den blir glatt og skummete, bruk gjerne stavmikser rett i kasserollen. Smak til med litt pepper og salt.
  2. Kyllingboller med urter Riv gul løk og hvitløk på rivjern. Bland sammen ingrediensene til farsen og smak til med urter, salt og pepper. Form til små boller. La kjøttbollene koke sakte i 4–5 minutter i suppen, de flyter opp når de er ferdige.