Escabeche av skrei med råkostsalat

Escabeche av skrei med råkostsalat

Ingredienser

  • 600 g skrei uten skinn
  • 1 knivsodd gurkemeie
  • 1 dl hvitvin eller 2 dl eplejuice
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk gul løk
  • 3 stk gulrøtter
  • 2 stk store paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts knuste korianderfrø
  • 3 dl vann
  • 1 terning hønsebuljong
  • 1 stk sitron revet skall og saft
  • 2 stk appelsin revet skall og saft

Aioli

  • 4 fedd hvitløk
  • 3 stk eggeplommer
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • koriander til servering
  • grissini til servering
  • brød til servering

Slik gjør du

  1. Bløt gurkemeie i hvitvin i ca. 10 minutter. Varm olivenolje og ha i hakket løk, finhakket hvitløk og gulrøtter og paprika i strimler.
  2. Tilsett korianderfrø, «gurkemeievinen», vann, buljong, sitron- og appelsinskall og sitrussaft. Kok opp og tilsett torsk i grove stykker. Gi det et nytt oppkok. Trekk deretter til side og avkjøl.
  3. Serveres lun eller kald; gjerne i dype skåler. Smak til med salt og pepper og topp med korianderblader. Serveres med grissini eller grovt brød og aioli.