Lutefisk med choritzo og nøtter
Foto: Aina C Hole/Sporenstrek

Lutefisk med choritzo og nøtter

Gjør en vri på den tradisjonelle lutefisken.

Ingredienser

Lutefisk

  • 4 kg lutefisk 1/2 - 3/4 kg per person
  • 4 ss Salt (1 ss pr. kg fisk)

Eple- og rosenkålsalat

  • 2 stk epler
  • 1 ss Smør
  • 1 stk Hvitløk, hakket
  • 1 pakke Rosenkål
  • 1 dl Mandler
  • 200 g Chorizo, i skiver eller terninger

Hasselnøttsmør

  • 1 dl Hasselnøtter
  • 50 g Smør

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen til 200 ºC. Legg lutefiskskivene med skinnsiden ned i en smurt langpanne. Dryss med salt, 1 ss pr kg fisk, og la fisken ligge med saltet 30-40 min før langpannen dekkes med aluminiumsfolie og settes i stekeovnen (saltet skal ikke skylles av). Bakes/stekes på nederste rille i 30-40 min. Lutefisken avgir så mye væske under stekingen at det ikke er nødvendig å helle på vann.
  2. Del epler i terninger og stek dem lett gyldne i stekepanne med smør og hakket hvitløk. Forvell rosenkål i kokende vann og ha oppi sammen med eplebitene. Hakk og rist mandlene i tørr panne på høy varme og strø dem over eple- og rosenkålsalaten. Stek choritzoen noen minutter.
  3. Smelt smøret og la det brunes litt. Ha i finhakkede hasselnøtter og bland godt. Server lutefisken på varme tallerkener med eple- og rosenkålsalat og topp med chorizo og hasselnøttsmør.