Fårikål med persille, sitron og hvitløk

Prøv fårikål med en liten vri!

Ingredienser

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk persillerøtter
  • 1 liten knoll hvitløk
  • 1 potte bladpersille
  • 1 stk sitron revet skall og litt saft
  • 3 ss hel sort pepper
  • 2 dl grønne erter
  • 4 stk laurbærblader
  • 2 ss mel
  • 2 ts salt
  • vann
  • 1 dl fløte

Slik gjør du

  1. Del kålen i båter. Behold stilken på slik at båtene ikke faller fra hverandre. Skjær løk og persillerot i ca. 2 cm tykke skiver, og knus hvitløksfeddene grovt med knivbladet på et skjærebrett. Plukk bladene av bladpersillen og legg dem til side til du skal lage sausen. Finhakk stilkene. Start med et lag kjøtt og legg kål, kjøtt, hvitløk og persillestilker lagvis i en stor gryte. Strø revet sitronskall, pepperkorn, salt og øvrige grønnsaker mellom hvert lag, sammen med et fint lag av mel.
  2. Hell i vann til det så vidt dekker innholdet i gryten, og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i ca. 40 minutter til kjøttet er mørt. Skum gjerne av kraften i starten av koketiden. Sil av kraften fra gryten og tilsett fløte. Kok sausen i et par minutter.
  3. Gjør sausen grønn ved å mikse inn persillebladene og grønne erter. Smak til med sitronsaft og ev. mer salt og pepper. Sausen får en deilig skarphet som passer veldig bra til det fete lammekjøttet. Server med nykokte poteter.