Frisk frukt med julesirup og råkrem

Frisk frukt med julesirup og råkrem

God Jul!

Ingredienser

Du trenger

  • 3 røde epler
  • 2 appelsiner

Råkrem

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 5 dl fløte

Julesirup

  • sukker Se steg
  • 1,5 vaniljestang Se steg
  • 1 Kanelstang Se steg

Slik gjør du

  1. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker porøst. Pisk så fløte og vend det inn i eggeblandingen.
  2. Skjær epler i tynne skiver. Skrell appelsinen og skjær ut båter fra hvert lag. Legg all frukten lagvis og server med råkrem og julesirup
  3. Julesirup: Like deler sukker og vann 1-2 vaniljestang pr 2dl sukker/vann 1 kanelstang
  4. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljefrø, kanel-stang, vann og sukker i en gryte og kok opp. La småkoke i ca. 30 minutter til den tykner.
  5. La sirupen kjøle litt ned, og hell den over på glass eller en flaske. La gjerne hele vaniljestenger og julekrydder ligge ved i flasken til pynt og smak. Oppbevares i kjøleskapet