Frøbar med mørk sjokolade og rosiner

Frøbar med mørk sjokolade og rosiner

Sunne fettsyrer, E-vitamin og fiber, passer perfekt i forbindelse med fysisk aktivitet eller som mellommåltid.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 0,5 dl linfrø
  • 2 stk egg
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 1 dl mandel
  • 2 dl rosiner
  • 0,5 dl vann
  • 50 g mørk sjokolade

Slik gjør du

  1. Bland sammen egg og linfrø. La det stå i kjøleskapet i 2 timer. Ha i solsikkekjerner og gresskarkjerner. Kjør mandler til mel i en blender. Ha i rosiner og vann og kjør blenderen 30 sekunder til. Ha så i frøblandingen. Form røren til en flat kake. Del den i tykke “bars” med en kniv og fordel dem utover en stekeplate med bakepapir. Stek i ovnen på 60 grader i ca. 2 timer. Avkjøl barene på rist. Smelt sjokolade i vannbad. Hell sjokoladen over frøbarene med en skje. La barene stå til avkjøling i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.