Frøknekkebrød med pepperrot og røkt laks

Frøknekkebrød med pepperrot og røkt laks

Å lage egne knekkebrød er enklere enn du tror. Bruk forskjellige frø og prøv deg frem til hva du synes er best.

Ingredienser

Knekkebrød

  • 1 dl Solsikkefrø
  • 1 dl Gresskarkjerner
  • 1 dl Linfrø
  • 1 dl Maismel
  • 3 ss Olje
  • 2 dl Kokende vann
  • Havsalt borddryss
  • Blå valmuefrø

Pepperrot og røkt laks

  • 1 ss Pepperrotkrem
  • 1 dl Kesam
  • Røkt laks i skiver
  • 1 neve Dill eller karse

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader Bland alle ingredienser unntatt vann. Kok opp vann og ha det i. Bland godt og la røren svelle i 10 minutter. Bre ut røren på et stekepapir, trykk flatt med hånden. Dekk deigen med smørpapir og kjevle til det blir tynt. Ta bort smørpapiret og strø med havsalt og valmuefrø.
  2. Stek i 45 min i 1 time. Det skal tørke og bli sprøtt. Slå av varmen og la døren stå åpen.
  3. Pepperrot og røkt laks: Bland pepperrot og kesam, og legg en skive laks på toppen, avslutt med litt dill eller karse.