Fylt paprika med fullkornsris, chili og ost

Fylt paprika med fullkornsris, chili og ost

Gir deg mye c-vitamin og kostfiber.

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsris
  • 1 ss Rapsolje
  • 1 stk Løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 stk rød chili
  • 1 pk Kikerter eller bønner
  • 3 ss Tomatpure
  • 1 neve friske urter timian, oregano eller rosmarin
  • Salt
  • Pepper
  • 8 stk Paprika rød
  • 100 g Ost
  • 2 ss Olivenolje

Slik gjør du

  1. Kok ris som anvist pa° pakken. Sett ovnen pa° 220 grader. Varm en panne med litt olje. Finhakk løk, hvitløk og chili. Surr det mykt i pannen. Tilsett kikerter eller bønner, tomatpure, finhakkede urter og kokt ris. Varm opp og smak til med salt og pepper. Skjær av toppen pa° paprikaen og fjern kjernehuset. Fyll paprika med risblandingen og ost, lag pa° lag. Sett paprikaene pa° bakepapir og ha over litt olivenolje. bak dem myke i ovnen i ca. 25-30 min.