Gazpacho

Gazpacho

Denne kalde suppen er spanias nasjonalrett

Ingredienser

Gazpacho

  • 2 stk agurk
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 skiver loff fersk, uten skorpe
  • 6 tomater modne
  • 1 paprika rød
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 ss rødvinseddik
  • 2,5 dl tomatjuice
  • 1 dl koriander hakket frisk
  • 0,5 stk sitron presset saft
  • 4 dråper tabasco rød
  • 1 ts sukker
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Skrell agurk, sjalottløk og hvitløksfedd. Skjær agurk, løk,
loff, tomater og paprika i grove biter. Finhakk hvitløken.
    Skrell agurk, sjalottløk og hvitløksfedd. Skjær agurk, løk, loff, tomater og paprika i grove biter. Finhakk hvitløken.
  2. Bland olivenolje, eddik, tomatjuice, koriander, sitronsaft, tabasco
og sukker. La grønnsakene marineres i blandingen i ca. 2 timer på
et kjølig sted.
    Bland olivenolje, eddik, tomatjuice, koriander, sitronsaft, tabasco og sukker. La grønnsakene marineres i blandingen i ca. 2 timer på et kjølig sted.
  3. Miks alt i flere omganger. Tilsett loffen til slutt. Smak til med salt og pepper.