Grillede hamburgere med spesiell BBQ-saus

En smaksopplevelse du sent vil glemme!

Ingredienser

BBQ-saus

  • 1 stk rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,5 stk rød chili
  • 1 stk fersk fennikel
  • 1 ss fersk koriander
  • 1 ss paprikapulver
  • 0,5 ts svart pepper grovkornet
  • 0,5 dl soyasaus Kikkoman
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 dl sukker
  • 3 dl ketchup

Burgere

  • 4 stk hamburgere
  • 4 stk hamburgerbrød
  • salat
  • ost i skiver

Slik gjør du

  1. Skrell og finhakk rødløken og fenikkelen. Skrell hvitløksfedd og fjern frøene i chilien. Støt chili, hvitløk, koriander og krydder i en morter. Ha det i en kjele sammen med soyasaus, eddik og sukker. La det koke opp og putre i et par minutter. Ta av varmen og la det kjølne. Bland i ketchup og sett kaldt. (Sausen kan også tilberedes uten koking, men får da noe kortere holdbarhet og mildere smak).

Tips: Hell sausen på rene glassflasker, så holder den seg i minst to uker.
    Skrell og finhakk rødløken og fenikkelen. Skrell hvitløksfedd og fjern frøene i chilien. Støt chili, hvitløk, koriander og krydder i en morter. Ha det i en kjele sammen med soyasaus, eddik og sukker. La det koke opp og putre i et par minutter. Ta av varmen og la det kjølne. Bland i ketchup og sett kaldt. (Sausen kan også tilberedes uten koking, men får da noe kortere holdbarhet og mildere smak). Tips: Hell sausen på rene glassflasker, så holder den seg i minst to uker.
  2. Grill hamburgerne 3-5 minutter på hver side. Legg sammen burgeren din som vanlig, med ost, løk og alt annet.
 
Tips: Server gjerne med litt Coleslaw.
    Grill hamburgerne 3-5 minutter på hver side. Legg sammen burgeren din som vanlig, med ost, løk og alt annet. Tips: Server gjerne med litt Coleslaw.