Grillet ytrefilet gremolata med søtpotet og chévretortilla

Grillet ytrefilet gremolata med søtpotet og chévretortilla

Ingredienser

Tortilla

  • 3 stk søtpotet
  • 1 stk gul løk
  • 100 g chevre
  • 1 neve persille
  • 5 stk egg
  • salt
  • pepper

Gremolata

  • 1 potte persille
  • 1 stk sitron skall
  • 1 fedd hvitløk
  • salt
  • pepper nymalt

Ytrefilet

  • 600 g Ytrefilet av svin

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotet og skjær dem i ca 1/2 cm tykke skiver. Skjær løk i store båter.
  2. Brun søtpotet og løk i litt olivenolje i ca 10 minutter.
  3. Ha det i en bolle, smuldre i ost og klipp over persille. Salte og pepre.
  4. Visp egg i en annen bolle og hell røren over søtpotetblandingen.
  5. Varm olje i stekepannen, og hell i blandingen. La det steke på middels varme i ca 15 minutter til tortillaen er gyllenbrun.
  6. Finhakk persillen og bland med sitronskallet. Riv i hvitløken - ferdig!
  7. Salte og pepre kjøttet. Grill kjøttet et par minutter på hver side, legg det på fat og strø gremolataen over.