Grillet avocado med spekeskinke, dill og rømme

Grillet avocado med spekeskinke, dill og rømme

Sommerns best og enkleste rett

Ingredienser

Grille avokado

  • 4 stk avokado
  • 2 stk gule løk
  • 1 neve dill
  • 1,5 dl rømme
  • 4 skiver spekeskinke
  • olivenolje
  • salt

Slik gjør du

  1. Del avokadoen i to og fjern steinen. Drypp over litt olivenolje og ha på salt. Grilles på sterk varme, la den ligge med snittflaten ned; avokadoen skal få skikkelig kontakt med grillen og bli varm.
  2. Skjær løken i skiver og stek den myk i olivenolje. Tilsett salt og pepper. Grovhakk dill og bland den inn i løken når løken er mør og myk.
  3. Legg en klatt rømme i fordypningen i den varme avokadoen, topp med løkblandingen og spekeskinke i skiver.