Grillet bratwurst med kremet surkål og urtesennep

Grillet bratwurst med kremet surkål og urtesennep

Husker du Tinas sommervri på bratwürst? Her er høstens versjon! Tips: Ta med på tur og varm opp på primusen eller over bålet

Ingredienser

Bratwurst

  • 4 stk bratwürst
  • 4 stk lomper
  • 1 pakke surkål
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 ss knuste enebær
  • 2 never friske urter f.eks. basilikum, timian, persille
  • 0,5 stk rødløk finhakket
  • 1 dl grov sennep sterk
  • 1 ss olivenolje
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær løk i skiver og hell kraften av surkålen. Brun løk og surkål i olivenolje og tilsett knuste enebær og creme fraiche. La det koke sammen i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
    Skrell og skjær løk i skiver og hell kraften av surkålen. Brun løk og surkål i olivenolje og tilsett knuste enebær og creme fraiche. La det koke sammen i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. Finhakk urtene og bland i rødløk og sennep. Stek bratwürst- pølsene eller andre typer pølser og varm opp lompene. Legg en skje surkål på hver lompe, legg på pølse og topp med urtesennep.
    Finhakk urtene og bland i rødløk og sennep. Stek bratwürst- pølsene eller andre typer pølser og varm opp lompene. Legg en skje surkål på hver lompe, legg på pølse og topp med urtesennep.