Grillet entrecôte med avokadosmør & salat av råmarinerte sjampinjonger
Foto: Foto: Aina C Hole Studio. Oppskrifter og matstyling: Team Sporenstrek.

Grillet entrecôte med avokadosmør & salat av råmarinerte sjampinjonger

Dersom du vil ha en mer nøtteaktiv smak på salaten eller ikke vil spise sjampinjongene rå, kan soppen stekes raskt i litt olivenolje. Smak til med salt.

Ingredienser

Grillet entrecôte & salat av råmarinerte sjampinjonger

  • 4 stk entrecôte
  • 1 kurv hvite sjampinjonger
  • 1 potte kruspersille
  • 1 stk sjalottløk
  • 0,5 stk sitron saften
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pk babyspinat
  • kvernet sort pepper

Avokadosmør

  • 2 stk modne avokado
  • 100 g mascarpone
  • 0,5 ts havsalt
  • 3 dråper Tabasco

Slik gjør du

  1. Skjær sjampinjonger i tynne skiver. Plukk persille av stilkene og finhakk sjalottløk.
  2. Legg alt i en skål. Press over sitronsaft, drypp over litt olivenolje og la det marinere i 5-10 minutter til soppen mykner. Vend spinatbladene forsiktig inn rett før servering og smak til med pepper.
  3. Bland alle ingrediensene til avokadosmøret, smak til med Tabasco og salt.
  4. Salte og pepre kjøttet. Pensle med olivenolje og grill kjøttet i ca 3-4 minutter på hver side.
  5. Server kjøttet med salaten og en skje av ”avokadosmøret”!