Grillet filetkotelett av svin, med eple og squashsalat

Ingredienser

Filetkoteletter av svin

  • 4 stk Tinas Filetkoteletter av svin
  • 2 stk grønne epler
  • 1 stk rødt eple
  • 1 neve frisk basilikum og mynte til pynt

Marinade

  • 0,5 stk løk
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss eplesyltetøy
  • 1 stk sitron
  • salt
  • sort pepper

Kremet squashdipp

  • 1 stk squash
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl valnøtter
  • 1 stk vårløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 fedd revet hvitløk
  • 3 ss hakket mynte

Slik gjør du

  1. Krydre filetkotelettene med salt og pepper.
  2. Marinade Riv løken på rivjernet og ha den i en bolle, tilsett olivenolje, eplesyltetøy og sitronsaft. Bland og smak til med sort pepper.
  3. Grill kotelettene noen få minutter på hver side og pensle dem generøst med marinaden mellom hver omgang.
  4. Kremet squashdipp Riv squash på den grove siden av rivjernet, legg et dørslag / en sil over en bolle og dryss litt salt over squashmassen. La stå i ca 10 minutter og klem så ut saften for hånd. Hakk valnøtter grovt. Skjær vårløken i tynne skiver. Rør sammen yoghurt og tilsett avrent squashblanding, revet hvitløk, mynte og olivenolje.
  5. Servering Skjær eplene i tynne skiver, spre squashdippen i et tynt lag på en tallerken og legg epleskivene oppå, strø til slutt basilikum og frisk mynte over. Smaksett salaten med å sprinkle over olivenolje og kvern over litt sort pepper. Serveres sammen med de gylne, grillede kotelettene.