Grillet indrefilet av svin med råstekt brokkoli og sesamdip

En sesamdip som passer til alt!

Ingredienser

Grillet indrefilet av svin med råstekt brokkoli og sesamdip

  • 1 stk indrefilet av svin
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • kvernet pepper
  • 2 stk brokkoli
  • 1 stk rød chili
  • 1 fedd hvitløk

Sesamdip

  • 1 dl sesamfrø
  • 3 dl erter (250 g)
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 knippe persille (30 g)
  • 0,5 ts malt cumin
  • 0,5 ts salt
  • Tabasco

Slik gjør du

  1. Tørk kjøttet. Skjær opp i tykke skiver. Hell over olivenolje. Dryss salt og kvernet pepper over kjøttet og la det hvile noen minutter. Skjær brokkoli i små buketter, skrell brokkolistilken i tynne strimler med en potetskreller eller ostehøvel. Legg strimlene i iskaldt vann et par minutter så de blir knasende sprø.
  2. Skjær ut kjerner av chili og kutt opp i fine strimler. Skrell og skjær hvitløk i skiver. Varm en stekepanne med olivenolje og stek brokkolibukettene sammen med chili og hvitløk. Smak til med salt.
  3. Stek (eller grill) kjøttet et par minutter på hver side og legg på et stort fat. Legg chilistekt brokkoli på kjøttet. Hell sesamdip over. Pynt med sprø strimler av brokkolistilk på toppen og server.
  4. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne. Miks erter, sitronsaft, gresk yoghurt, persille og cumin hurtig med blender eller stavmikser. Smak til med salt og noen dråper Tabasco.