Grillet mørbrad med “jacket potatoes” og Tinas hvitløkssmør

Grillet mørbrad med “jacket potatoes” og Tinas hvitløkssmør

God sommer!

Ingredienser

Grillet mørbrad

  • 4 stk Tinas Mørbradbiffer
  • 4 stk bakepoteter
  • 1 rødløk
  • 0,5 sitron, revet skall + saften
  • 2 kopper revet jarlsbergost
  • 1 potte kruspersille
  • 1 pakke Tinas hvitløkssmør
  • kvernet salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 225 grader.
  2. Prikk hull i potetene med en gaffel og sett dem i ovnen i ca 40-50 minutter, avhengig av størrelsen, til de er møre og myke.
  3. Skjær løken i skiver og kok denne myk i vann som så vidt dekker løken, tilsatt 1 ss smør.
  4. Del de bakte potetene i to og ta ut innholdet, ta vare på skallene. Legg potetmassen i en stor bolle, bland med løk, hakket kruspersille, sitronsaft, revet sitronskall og halvparten av den revne osten - samt 1 ss hvitløkssmør. Smaksett blandingen med salt og pepper. Fordel fyllet i skallene fra de uthulte potetene. Legg de fylte potetskallene på en rist og fordel resten av osten over, gratineres i ovnen eller på grillen.
  5. Legg mørbradbiffene på grillen, grill dem i 5-6 minutter på hver side og krydre med salt og sort pepper. La kjøttet hvile i 2-3 minutter før du skjærer dem opp i pene skiver. Server biffene med hvitløkssmør, de gratinerte potetene og for eksempel en god grønn salat.